in ,

Kritike na doček Si Đinpinga u Beogradu, a niko nije video doček u Parizu?! (VIDEO)

Kineski predsednik Si Đinping posetio je u Pariz na poziv francuskog kolege Emanuela Makrona, pri čemu je to bila prva poseta Francuskoj nakon pet godina.

Po dolasku u Francusku, povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, Si je rekao da razvoj njihovih veza ubrizgava “stabilnost i pozitivnu energiju turbulentnom svetu“, prenela je Sinhua.

U pratnji kineskog predsednika Sija Đinpinga su njegova supruga Peng Lijuan, član Glavnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), direktor Generalne kancelarije Centralnog komiteta KPK Cai Ći, kao i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenosi Kineski međunarodni radio.

Predsenik NR Kine dočekan je više nego spektakularno

U pratnji brojnih policijskih službenika, snaga bezbednosti, defilea zvanica, čak i francuske konjice. Dolazak predsednika Sija pozdravili su brojni građani Francuske, kao i mnogi kineski državljani koji žive i rade u Parizu.

Ovo je prva poseta lidera Kine Evropi u poslednjih pet godina. Kako piše Kineski međunarodni radio, ova poseta je od velikog značaja za promovisanje opšteg razvoja odnosa Kine sa Francuskom, Srbijom, Mađarskom i celom Evropom, a takođe će dati novi podsticaj jačanju mira širom sveta.

Pogledajte snimak pratnje i dočeka kineskog predsednika i setite se koliko doček u Beogradu smetao mnogima, te su ga svrstavali u “niske oblike”. Niko za to vreme nije obratio pažnju kakav doček je priređen u “srcu Evrope” i kako su to “nisko pali” Francuzi. 

Šlihtanje ili poštovanje, procenite sami…Mi smatramo da je poštovanje lideru NR Kine ukazano kako u Parziu, tako i u Beogradu, ali dežurnim nezadovoljcima sve smeta pa rado sude svojoj zemlji.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Muškarac pronađen mrtav u beogradskoj streljani

Uroš Panić priveden u Budvi pa pušten: Srbija nije raspisala međunarodnu poternicu