in ,

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu – T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za Surčinsku i Grčku ulicu. Kako je danas, prilikom obilaska ove lokacije istakao Šapić, u Surčinskoj ulici, na mestu, kako je rekao, sadašnje “lakat krivine”, biće izgrađena saobraćajnica i mali kružni tok, koji će se ulivati u Grčku ulicu u pravcu Bežanijskog groblja.

– Dužina nove saobraćajnice iznosiće 700 metara, a trenutno se rešavaju imovinsko-pravni odnosi. Projektovanje je uveliko u toku i očekujem da za nekoliko meseci bude raspisan tender. Dobro je što na trasi buduće saobraćajnice ne postoje objekti čije bi uklanjanje bilo neophodno. Očekujem da možda već do kraja sledeće kalendarske godine stanovnici ovog dela grada, prevashodno Surčina, ali i Ledina i Novog Beograda, imaju na raspolaganju novu saobraćajnicu, što znači da neće morati da se zavlače među zgrade na Bežaniji i ulaze u saobraćajne čepove – rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, paralelno sa ovim poslom završavaće se saobraćajnica T6, koja će povezivati mali kružni tok na uglu Surčinske i budućeg dela Grčke ulice sa kružnim tokom u Vojvođanskoj ulici.

– Vojvođanska ulica prihvata veliki deo saobraćaja i dalje vodi ka Ulici Jurija Gagarina ili na autoput Miloš Veliki preko kraka koji je pušten u saobraćaj pre nešto više od pola godine. Očekujemo da do kraja sledeće godine ili početkom 2025. godine završimo obe saobraćajnice u dužini od dva puta po 700 metara – precizirao je Šapić.

On je pojasnio da će u tom delu produžetka Grčke ulice biti urađene četiri trake, dok će se između Vojvođanske i Grčke ulice nalaziti T6, saobraćajnica sa šest traka, kao i biciklističke i pešačke staze.

– Pored ove dve ulice, koje su prioritetne, radiće se i rekonstrukcija treće saobraćajnice koja će ići oko groblja sa leve strane od Grčke ulice, koja izlazi na Petničku – izjavio je Šapić.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Brza i bahata vožnja u Veneciji – Trojica kosovskih šiptara poginuli nakon što su sleteli s mosta

OCU DEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR U RIBNIKARU Produžen pritvor za još 30 dana