in ,

PRVA SLIKA OCA MONSTRUMA NAKON HAPŠENJA

UROŠ Pašajlić (38) uhapšen je danas posle četiri dana potrage pod sumnjom da je svoju osmogodišnju ćerku godinama držao zarobljenu u stanu u Mirijevu.

Devojčica godinama nije izašla iz stana, već je gotovo sve vreme bila u kadi u kupatilu. Takođe, nikada nije išla kod lekara. Kada su je u petak pronašle dve policajke, koje su provalile u stan, bila je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju.

Uroš je danas uhapšen u jednom stanu na Karaburmi, gde se krio.

Ovo je njegova prva slika posle hapšenja.

U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret.

Pašajliću se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Veštaci ocenili da je adekvatan kao roditelj

Podsetimi, povodom informacija koje su se pojavile u medijima, a koje se odnose na zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog deteta i nasilja u porodici od strane oca Uroša Pašajlića na Zvezdari, oglasio se i Prvi osnovni sud u Beogradu saopštenjem.

“Tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5. aprila 2016. godine traženo je da se N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a U. P. delimično u odnosu na maloletno dete L. P. Prvi osnovni sud u Beogradu je 15. maja 2018. godine doneo pravnosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu N. T., i to prava na čuvanje, podizanje, vaspitavanje, obrazovanje, zastupanje, upravljanje i raspolaganje imovinom maloletnog deteta, dok je u preostalom delu kojim je traženo da se tužena N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a tuženi U. P. delimično liši roditeljskog prava tužbeni zahtev odbijen.

Ujedno je odbijen i predlog tuženog U. P. kojim je tražio da sud odredi privremenu meru kojom bi do pravnosnažnog okončanja postupka maloletno dete poverio ocu radi samostalnog vršenja roditeljskog prava. Odluka je doneta na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” od 31. maja 2017. godine iz kog proizlazi da kod N. T. nema namere zanemarivanja roditeljskih dužnosti, dok je tuženi U. P. ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta”, navedeno je u saopštenju.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Novi Beograd: Nasred ulice pretukli i izboli nožem mladića

Sudar autobusa i automobila na Zrenjaninskom putu