in , ,

Čudotvorna ikona iz Rusije stigla u Srbiju

Muškarci i žene svih uzrasta, porodice sa decom, dolazili su tokom dana u crkvu da se poklone i celivaju ikonu

Mnogobrojni vernici dolaze da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca koja je danas i sutra izložena u crkvi Svete Trojice u Beogradu.

Ikona je stigla u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve, a već prvog dana od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.

Muškarci i žene svih uzrasta, porodice sa decom, dolazili su tokom dana u crkvu da se poklone i celivaju ikonu koja se smatra čudotvornom, i mirotoči već 24 godine.

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine

Među brojnim vernicima koji su se poklonili juče ikoni u Beogradu bio je i veroučitelj Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Borko Topalović koji je rekao Tanjugu da se ljudima ukazao “veliki blagoslov Božiji da se poklone čudotvornoj ikoni Majke Božije Umekšanje zlih srca, koja je veliki dar RSC našoj crkvi i narodu”

“Za svakog verujućeg pravoslavnog hrišćanina ovakve prilike se ne propuštaju. Pomoliti se se čuidovtonoj ikoni Majke Božije ima veliko blagodnetno dejstvo na dušu čoveka i svakakako će nam koristi u našem duhovnom uzrastanja u i na putu spasenja”, ocenio je Topalović.

“Ova ikona otkravljuje kamena srca puna zlobe i mržnje. Mislim da mnogo ljudi ovde treba da dođe i da fali mnogo onih koji treba da dođu”, rekla je jedna penzionerka koja je došla iz unutrašnjosti, dok je Vidoje Vidaković iz Novog Beograda rekao da svaki pravoslavni čovek treba da se pokloni ikoni, pogotovo “kad vidi ovakvu gužvu i ovako lep hram”.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kakav gest Darka Rajakovića: Srbin odvaja novac za dečju bolnicu u Beogradu, ali i još dve pored nje!

Premijera filma “Ruski konzul” sa Žarkom Lauševićem 3. marta na FEST-u