in ,

Da li se sprema nova provokacija? – Švajcarci zabranili albanskog dvoglavog orla Džaki i Šaćiriju

Fudbalska reprezentacija Švajcarske u narednih nekoliko dana igra svoja dva poslednja meča u sklopu Lige nacija, ali u taboru te selekcije uveliko se razmišlja i o Svetskom prvenstvu u Kataru!

Švajcarci će na Mundijalu igrati ponovo sa Srbijom, kao i u Rusiji, a mnogi i dalje, iako je prošlo četiri godine, pričaju o sramotnoj proslavi Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su naš tim provocirali pokazivanjem albanskog dvoglavog orla, prenosi telegraf.rs.

Podsetimo, tada se i u Švajacrskoj podigla velika bura, a direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami u razgovoru za tamošnje medije poručuje da će učiniti sve da se to ne ponovi. Prvi korak je zabrana.

– Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke – rekao je Tami za “Klartext” i dodao:

– Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Masovna tuča mladića na Vračaru: Nasrtali jedni na druge bakljama i motkama

Detalji udesa u Beogradu u kom je poginula devojka