in ,

Dojave o bombi u Beogradskim školama, učenici na sigurnom

Foto: Pixabay

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu dobilo cirkularni mejl o podmetnutoj bombi, zbog čega su učenici i zaposleni evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode.

O dojavi bombi obavešteni su MUP i BIA i policijske ekipe su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti.

Ministar prosvete Branko Ružić podsetio je da se slična situacija desila pre nekoliko dana u Crnoj Gori i poručio da je bezbednost učenika i zaposlenih u ovom trenutku prioritet.

„Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je Ružić.

U saopštenju je navedeno da je policija do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i deo Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije.

MUP: Osam škola provereno, lažne dojave o bombi

U više beogradskih škola su jutros stigle dojave o bombi, a u osam su završeni kontradiverzioni pregledi i utvrđeno je da su te dojave bile lažne, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako je navedeno, kontradiverzioni pregledi su izvršeni u Medicinskoj školi Zvezdara, Sedmoj beogradskoj gimnaziji na Zvezdari, Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, Mašinskoj školi „Radoje Dakić“ – Rakovica, Muzičkoj školei Davorin Jenko u Rakovici, Srednja škola za decu sa posebnim potrebama Rakovica, Prva beogradska gimnazija Stari grad i u Građevinskoj školi – Beograd na Zvezdari.

U svim ovim obrazovnim ustanovama je utvrđeno da je reč o lažnim dojavama a u još nekoliko škola vrši se kontradiverzioni pregledi nakon dojava o bombama, rečeno je u MUP-u.Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Centralna zona Novog Beograda dobija dodatni prostor za parkiranje

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu školuje se više od 100 stranih studenata