in ,

Izdata građevinska dozvola: Prokop gotov za 18 meseci

Izvor: YouTube screenshot

“Infrastruktura železnice Srbije” kao investitor dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju stanične zgrade u stanici Beograd Centar, potvrdilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Uz dozvolu, dobijena je i saglasnost na priključenje na elektrodistributivnu mrežu, plaćene su obaveze za gradsko građevinsko zemljište, čime su ispunjeni svi uslovi za početak radova na izgradnji stanične zgrade te stanice.

Nova zgrada železničke stanice u Beograd Centru imaće površinu od oko 5.600 kvadratnih metara i u potpunosti će odgovarati potrebi prijema i otpreme putnika.

Navodi se da će nova zgrada stanice zadovoljiti najviše standarde u putničkom železničkom saobraćaju.

Peronski deo će biti povezan sa staničnom zgradom, biće postavljeni liftovi, eskalatori i konvejeri, a putnici će dobiti nove čekaonice, blagajne i druge sadržaje neophodne za funkcionisanje putničkog saobraćaja.

U novoj staničnoj zgradi i deo železničkog osoblja dobiće savremene i funkcionalne uslove za rad.

Nova stanična zgrada projektovana je da pruži potrebne savremene servisne usluge prijema i otpreme putnika, kao i tehnoloških funkcija zaposlenih.

Rok za završetak radova na izgradnji nove stanične zgrade u Beograd Centru je 18 meseci, pa bi novi objekat u Prokopu trebalo da bude završen početkom 2024.

Radove na izgradnji ovog objekta nedavno je za početak avgusta najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Konjarnik: Pokušao kolima da prođe kroz sveže asfaltiranu ulicu, pa se zaglavio

Stravičan zločin u Batajnici: Ženi smrskao glavu sekirom