in , ,

LUKA MODRIĆ KRIJE SVOJE POREKLO: Ujak mu bio major vojske Republike Srpske Krajine u ratu protiv Hrvata

“Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora biti do ramena”

Hrvatski fudbaler Luka Modrić, kapiten reprezentacije koja je igrala drugo polufinale Mundijala u nizu, ima srpsko poreklo i rođaka koji je bio major u ratu na prostoru bivše Jugoslavije!

Ali svake godine se trudi da dokaže da je veći Hrvat od pravih Hrvata.


Kapiten reprezentacije Hrvatske, i rekorder po broju nastupa za “vatrene”, inače je iz mešovitog braka. Mnogima je nepoznata činjenica da je Luka Modrić po očevoj strani Hrvat – dok je njegova majka Srpkinja.

Prethodnih godina se mnogo pričalo o tome kako su Srbi ubili dedu kapitena Hrvatske, ali nisu samo članovi porodice Lukinog oca Stipe preživeli pakao u ratovima devedesetih, kroz pravu golgotu prošla je i familija njegove majke Radojke, koja je Srpkinja iz Kruševa.

Ipak, o tim stradanjima Luka, nažalost, nikada ne govori, kao ni mediji iz komšiluka.

Naime, Jovo Dopuđ, ujak Luke Modrića, svedočio je pred Haškim tribunalom protiv ratnog zločinca Ante Gotovine.

O tome se u Hrvatskoj naravno ne priča,ali to ne može pobiti činjenicu da je Lukina majka Srpkinja iz Kruševa, a da je njen blizak rođak major u vojsci Republike Srpske Krajine.


O tome se u Hrvatskoj ne priča, jer pitanje je šta bi bilo sa porodicom Modrić u Zadru da su znali da je Lukina majka Srpkinja iz Kruševa, a da je njen blizak rođak major u vojsci Republike Srpske Krajine.

To je bila strogo čuvana tajna, koja se krila od Luke.

Jovo Dopuđ je od 1991. do 1993. godine bio major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa.

Bliski je rođak Radojke Dopuđ, Lukine majke, a oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta 2017. godine, kada je preminuo.

Lukin ujak je 2008. godine bio svedok Haškog tribunala u postupku protiv generala Ante Gotovine. Tom prilikom je svedočio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva, a da je naređenje izdao lično Gotovina.republ

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

TUGA: Preminuo Siniša Mihajlović

Porodično nasilje na Vračaru: Sin pretukao oca!