in ,

Matej Periš pre smrti koristio narkotike: Završena toksikološka analiza tela

Foto:MUP Hrvatska

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je utvrđeno da nema sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica krivičnog dela imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30. i 31. decembra 2021. godin do pronalaska njegovog tela 18. maja u reci Dunav kod Ade Huje.

– Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

– U uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka lekara specijalista sudske medicine. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda – navodi se u saopštenju.(srbijadanas.com)

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predstavljeni đaci generacije osnovnih i srednjih beogradskih škola

Maja Gojković otvorila šesti “Beogradski kontrapunkt”