in ,

MESEČNA KARTA OD 1.000 DINARA ZA POVLAŠĆENE KATEGORIJE: Evo ko sve ima pravo na umanjenje

Svih 13 povlašćenih kategorija koje su plaćale prevoz po povlašćenoj ceni u starom sistemu ostaju i u novom sistemu naplate karata javnog prevoza “Beograd plus”. U starom sistemu, raspon cene povlašćenih mesečnih karata bio je od 1.100 do 2.500 dinara. To je juče ponovio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić jer se, prema njegovim rečima, u delu javnosti plasiraju lažne informacije o naplati povlašćenih karata javnog prevoza.

– Po novom cenovniku javnog prevoza svih 13 katetgorija, koje su ostale iste, pod istim uslovima dokazuju da pripadaju određenoj kategoriji i cena je lineralno spuštena za sve na 1.000 dinara. Dakle, mesečna karta za sve povlašćene kategorije iznosi 1.000 dinara – kaže gradonačelnik.

Da bi kupili kartu, potrebno je da povlašćene osobe odu do jedne od 10 poslovnica za prodaju karata i da sa tim dokumentima kao i ranije dokažu svoj status i zatim kupe mesečnu kartu od 1.000 dinara.

– Osim mesečne karte, novina je da povlašćene osobe na isti način mogu u poslovnicama da kupe i godišnju kartu koja za 12 meseci košta 11.000 dinara – istakao je Šapić.

Povlašćene kategorije su studenti do 26 godina ili studenti doktorskih studija i fakulteta čije studije traju šest školskih godina, do navršenih 28 godina života, ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi sa 20 – 40 odsto telesnog oštećenja, trajno nesposobne osobe za rad, osobe na dijalizi, osobe sa lakom duševnom zaostalošću, korisnici socijalne pomoći, korisnici prevremene, invalidske ili porodične penzije, nezaposleni, izbegla lica i samostalni umetnici.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Trivun Ivković

TRIVUN IVKOVIĆ otkriva najveće tajne srpskih zatvora i političkog podzemlja

Belgrade Beer Fest od 15. do 18. juna na Ušću