in ,

Opkoljavanje Vidovdana: Festival “Mirdita” pomera sav program na 27. i 29. jun

Foto: ATA Images

Festival koji promoviše samostalnost južne srpske pokrajine neće biti održan na veliki srpski praznik, ali neće biti ni otkazan.

Festival “Mirdita, dobar dan” neće se održavati na Vidovdan, odlučili su organizatori iz Inicijative mladih za ljudska prava nakon što je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da smatra da je festival zakazan za 28. jun “skup visokog rizika” i da bi trebalo razmotriti njegovo odlaganje.

“Ono što jesmo odlučili u ovom trenutku je da je najbolja odluka da se svi programi koji su bili zakazani za 28. prebace na 27. i 29. jun isključivo iz bezbednosnih razloga. Zato što razumemo da ljudima možda neće biti najprijatnije da nakon cele ove buke prisustvuju onome što smo planirali za 28. tako da je to za sad naša konačna odluka”, rekla je za N1 Anja Zloporubović iz Inicijative mladih za ljudska prava koja organizuje manifestaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bg Uživo (@bguzivo.rs)

Oni, tvrde, ne smatraju da održavanje jednog dela programa na Vidovdan vređa nečija osećanja ili “predstavlja nekakvu prepreku samo po sebi”.

“Na prvom mestu su ipak naši gosti i ne želimo da ova buka koja je nastala utiče na njihov dolazak na festival”, rekla je Zloporubović.

Prema njenim rečima, svi događaji u okviru “Mirdite” održavaju se u privatnim prostorima, a obezbeđenje će biti na istom nivou kao i do sada.

“Prosto mi stvarno ne očekujemo nikakve velike bezbednosne rizike, ‘Mirdita’ uvek privuče određenu dozu pažnje, ove godine je to intenzivirano upravo zbog tog datuma, ali se nadam da ćemo festival održati u najmirnijim mogućim uslovima”, rekla je Zloporubović.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dečak pao sa Kalemegdanske tvrđave: Teško povređen, prevezen u Urgentni

PRONAĐENO TELO U FAZI RASPADANJA! Horor na Novom Beogradu