in , ,

Prodat još jedan simbol Beograda

Na današnjem javnom nadmetanju za prodaju “Prve srpske fabrike šećera Dimitrije Tucović 1898” iz Beograda, Stara šećerana je prodata za 690 miliona dinara.

Početna cena bila je 680 miliona dinara, na licitaciji su učestvovala četiri ponuđača, ali ime kupca nije objavljeno.

To bi, kako su najavili u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), gde je prodaja i obavljena, trebalo da bude objavljeno na sajtu ALSU oko 13.00 časova.

Procedura je protekla uz ometanje od poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute i drugih okupljenih građana koji su tražili da se prodaja prekine, jer kako su tvrdili, nije obavljena u skladu s propisima.

Predmet prodaje stečajnog dužnika je imovinska celina koju čine građevinski objekti na lokaciji Radnička 3, odnosno upravna zgrada, porodična stambena zgrada – diskont sa stanovima, zgrada digestije, glavna hala i kockara, magacin rezanaca, još jedna zgrada, Andonović magacin, zgrada za skupljanje repe, sušara rezanaca, kao i garaža.

Na prodaju su i kesoni za melasu i mazut, vatrogasno spremište sa garažom za lokomotivu, crpna stanica za prljavu industrijsku vodu, pretovaračka stanica za melasu, vaga, portirnica “kod Jugopetrola” i potencijalno pravo na zemljištu prema sukorisničkom udelu stečajnog dužnika na lokaciji Radnička 3, sa pravom korišćenja u korist AD Industrija špirita i kvasca Vrenje Beograd.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bez tramvajskih šina od Ustaničke: Evo kako će biti izgrađen ovaj deo Beograda

Srpkinja koja je poginula u Grčkoj bila trudna: Detalji strašne saobraćajne nesreće kod Paralije