in ,

Teške reči: Prva reakcija Rusa nakon što se Partizan vratio u Evroligu!

Foto: Pixabay

U toku jučerašnjeg dana čelnici Evrolige dodelili su specijalnu pozivnicu za učešće Partizanu i Valensiji. Takođe je odlučeno da ruski klubovi budu suspendovani u narednom izdanju elitnog takmičenja. Tim povodom oglasio se i predsednik CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin.

– Odluka je doneta pre sastanka i bilo je veoma teško očekivati drugačiji rezultat. Ovo je politička odluka. Većina evroligaških klubova je uverena da vlade njihovih zemalja ne bi dozvolile da se igra protiv ruskih klubova. Siguran sam da ovde nema pobednika. Takođe, Ðordi Bertomeu je naglasio da se radi o iznuđenom političkom koraku zbog kojeg svi gube, kao i da bi liga bila jača sa CSKA – naveo je Vatutin.

Naglasimo i to da su protiv suspenzije ruskih klubova glasali su CSKA i Makabi.

– Bilo je mnogo reči o značaju CSKA za Evroligu, ali je ipak doneta odluka protiv nas. Oduzeli su učešće Rusiji u Evroligi. Nažalost, u poslednja tri meseca niko od čelnika Evrolige nije našao za shodno da razgovara sa ruskim klubovima o mogućnosti da učestvuju u budućnosti u takmičenju. Kao posledica ovoga, moraćemo da vidimo kako će ova odluka biti legalno formulisana. Posle toga, zajedno sa advokatima, donećemo odluku. Nije bilo reči o oduzimanju vlasničkih prava CSKA u Evroligi, jer nameravamo da ostanemo njeni suvlasnici – zaključio je Vatutin.
Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ponovo kamenovan voz na relaciji Ovča-Batajnica

Podignuta optužnica, dedi koji je silovao unuku u Beogradu preti doživotna robija!