in ,

Dani Beograda od 2. do 7. marta u Herceg Novom

Foto: Unsplash

Turistička organizacija Beograda tradicionalno će u okviru Praznika mimoze od 2. do 7. marta održati Dane Beograda u Herceg Novom.

Kako su saopštili, u tom periodu biće predstavljen program koji promoviše kulturnu i turističku ponudu srpske prestonice i ujedno poziva Novljane da u narednom periodu posete Beograd.

– Stavljajući fokus na jednu od najvažnijih kulturnih spojnica Beograda i Herceg Novog, Muzej Grada Beograda donosi interaktivnu izložbu u Kući nobelovca Ive Andrića sa inovativnim eksponatima vezanim za život i delo našeg nobelovca i besplatnim stručnim vođenjima – saopštili su iz Turističke organizacije.

Za četvrtak, 2. mart, Turistička organizacija Beograda je pripremila bogat i raznovrstan program u saradnji sa JP Beogradske pijace, restoranom Velika Skadarlija, umetničkim centrom Talija, JUK Herceg Fest i Gradskom kafanom Herceg Novi.

– U centru Herceg Novog od 10 časova počinje Beogradska spenza – otvoreni prodajni izlog ručno rađenih umetnina i proizvoda već poznatih beogradskih brendova za domaću hranu i umetničke zanate. Posetioci će moći da uživaju u nastupu mladih igrača umetničkog centra Talija, kako na Beogradskoj spenzi, tako i tokom Skadarlijske večeri, koje će, tradicionalno, biti priređeno u Gradskoj kafani – naveli su.

Zvuci starogradske muzike, anegdote i nastup Skadarlijske dame, u pratnji čak dva skadarlijska orkestra, predstaviće atmosferu i duh čuvene boemske Skadarlije u Beogradu, a gosti Gradske kafane će 2. marta u večernjim časovima uživati u ukusima specijaliteta koje će ove godine prirediti restoran Velika Skadarlija.

Interaktivna postavka u Kući Ive Andrića biće otvorena u četvrtak 2. marta u 12 časova, a u radnom vremenu od 9 do 21 sat trajaće sve do 7. marta, uz prisustvo kustosa Muzeja grada Beograda.

Kao svojevrstan uvod u Dane Beograda, u sredu, 1. marta, na 54. Prazniku mimoze gostuje i čuvena predstava Beogradskog dramskog pozorišta Eling, na poziv JUK Herceg Fest i u organizaciji agencije Impresario. Predstavu je režirao Marko Manojlović, igraju Ljubomir Bandović, Pavle Pekić, Nataša Marković, Nenad Gvozdenović i Rade Marković, i biće izvedena u Dvorani Park.

Na upravo završenom 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Heceg Novi potpisale su Protokol o saradnji, na osnovu kojeg će biti realizovan čitav niz aktivnosti u oblasti turizma.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Užas na Voždovcu: Dete (3) ispalo iz tramvaja

Užas na Vračaru: Muškarac pao sa zgrade, poginuo na licu mesta