in ,

Kako do propusnice za besplatan ulaz na sve beogradske bazene

Kada je pre neki dan gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio da je odluka Grada da letos ulaz na otvorene gradske bazene bude besplatan za sve građane malo ko je to ozbiljno shvatio. Čak je i sam rekao da u mnoge stvari koje je najavljivao deo javnosti nije verovao. Tako je bilo i sa besplatnim propusnicama za bazen. A onda su, od ponedeljka, besplatne propusnice počele da se dele po opštinama. Tako su i skeptici poverovali da od toga može biti nešto, pogotovo što je gradonačelnik izjavio da je u budžetu Grada već izdvojen novac za ovu namenu.

Redovi za besplatne propusnice za bazen su veliki jer se u nekim opštinama na istom šalteru daju i nove propusnice za prevoz penzionerima, pa se u ponedeljak na opštini Palilula čekalo i po četiri sata, a u utorak je gužva već bila nešto manja.

Dok se čekalo u redu razvijala se i diskusija kako će to sa besplatniim propusnicama za bazene funkcionisati, pa su oni koji su slušali gradonačelnika objašnjavali:

„Šapić je objasnio da će se kartice provlačiti kroz aparat koji će se nalaziti na ulazu u bazen”, rekao je neko, a drugi dodao:

„Biće besplatan ulaz na devet bazena, čak i na one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu”.

Da bi odrasla osoba dobila propusnicu za besplatan ulaz na bazene potrebna mu je samo važeća lična karta kao dokaz da živi u Beogradu, a za decu zdravstvena knjižica. Prijavu je moguće podneti u bilo kojoj beogradskoj opštini, a od 1. juna isključivo u opštini na kojoj je prijavljeno mesto prebivališta. Uz propusnicu je moguće samo jednom u toku dana ući na jedan od bazena u Beogradu.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

7 Eleven

Jedan od najvećih svetskih trgovaca se širi u Evropi – stiže li i kod nas?

Mošti Svetog Nikolaja stigle u Vaznesenjsku crkvu u Beogradu