in ,

Otvaranje izložbe “Najlepša fotografija Zemuna 2023”

Najlepša fotografija Zemuna - Milinko Radosavljević Autor

U Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun, Kosovska broj 9, u ponedeljak 6. novembra u 18 časva biće otvorena izložba “Najlepša fotografija Zemuna 2023”, saopštila je Gradska opština Zemun.

Javni poziv ”Najlepša fotografija Zemuna” realizuje se petu godinu za redom. Cilj konkursa je da se na kreativan način predstavi i popularizuje kulturno i turističko bogatstvo Zemuna, i to najlepšom autorskom fotografijom.

Teme ovogodišnjeg konkursa su bile kulturno-istorijski i verski spomenici, Gradski park, bogato industrijsko nasleđe, običaji i ljudi, ulice Zemuna, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Zemuna.

Od 63 prijave i više od 180 pristiglih fotografija na Javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna u 2023. godini, Komisija za izbor “Najlepše fotografije Zemuna” izabrala je pobednike – prva tri najbolja rada i 20 najreprezentativnijih za izložbu, koja će biti otvorena povodom Praznika opštine Zemun 6. novembra.

I ovogodišnju prvu nagradu je, po mišljenju Komisije, zaslužio Zoran Grencel, prošlogodišnji pobednik, drugu Tijana Lubura a treću Vladeta Marinković.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Priština nema nameru da rasvetli ijedan napad na srpske crkve

Vesić: Od 2028. svi projekti u Srbiji u BIM tehnologiji