in , ,

Pet neobičnih razloga zbog kojih ste umorni

Foto: Pixabay

Loš san, nedovoljan unos vode, mesa i gvožđa, nedostatak fizičke aktivnosti za posledicu imaju osećanje iscrpljenosti. Ali, ako se neprestano žalite na umor, krivca možete pronaći i u nekim manje očiglednim uzrocima.

Preskačete doručak – Može li automobil da radi bez goriva? Odgovor je isti i kad je reč o vašem telu. Energija je telu najpotrebnija ujutru, pa ma koliko god da žurite, ne izlazite iz kuće bez doručka.

Perfekcionista ste – Logično, ako ste skloni savršenstvu, radićete više i duže, pa stručnjaci savetuju da postavite realistične ciljeve. U suprotnom, nagomilavaće vam se obaveze, a nemogućnost njihovog ispunjenja dovešće do stresa, što će zatim uticati na kvalitet sna.

Zabrinuti ste – Ljudi koji od muve prave slona i uvek zamišljaju najgori mogući scenario biće umorni jer će ih ovakav način razmišljanja mentalno iscrpeti.

Imate neurednu kancelariju – Studija Univerziteta u Prinstonu dokazala je da haos na radnom stolu smanjuje mogućnost mozga da “svari” informacije, pa ćete se umoriti znatno brže nego kad ste sto odsto koncentrisani.

Radite tokom vikenda ili odmora – Neophodno je da se u slobodno vreme potpuno isključimo od posla kako bismo se fizički i psihički regenerisali. U suprotnom, rizikujete da u nekom trenutku “pregorite”.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Žena poginula u Zemun Polju: Udario je voz

Troje ruskih državljana spaseno na Kablaru nakon što su se izgubili