in ,

Stan u Beogradu prodat za 9.115 evra po kvadratu, pogađajte gde?

Foto: Pixabay

U Srbiji su u prvom kvartalu ove godine najtraženije bile nepokretnosti u Beogradu, pri čemu je u srpskoj prestonici zabeležena i najviša cena po kvadratu od vrtoglavih 9.115 evra za stan u „Beogradu na vodi“, pokazuje izveštaj Republičkog geodetskog zavoda.

U Beogradu je u prvom tromesečju količina novca investiranog u nekretnine dostigla 807,9 miliona evra, što je rast od 21,2 procenta u odnosu na isti period 2021.

Taj iznos čini polovinu ukupnog prometa na tržištu nepokretnosti u Srbiji u prva tri meseca 2022. godine, koji je iznosio 1,6 milijardi evra.

Promet na tržištu nepokretnosti u Srbiji u prvom tromesečju porastao je za 23,1 posto u odnosu na isti period prošle godine, koja je do sada bila rekordna po prometu nekretnina u našoj zemlji, navodi se u izveštaju RGZ-a.

Ulaganje u nekretnine skočilo za 23 odsto

Količina novca uloženog u nekretnine u prva tri meseca je udvostručena u odnosu na prvi kvartal 2019., od kada je prisutan stalni rast prometa na ovom tržištu.

Broj zaključenih kupoprodajnih ugovora takođe pokazuje kontinuirani rast. U izveštajnom periodu je zaključeno ukupno 32.164 ugovora, što je za 6,7 procenata više nego u prvom tromesečju prošle godine.

Iz RGZ-a ističu da je broj sklopljenih kupoprodajnih ugovora u prvom kvartalu veći za čak 47,1 odsto nego u istom periodu 2019.

Najviše novca u prometu svih vrsta nepokretnosti na nivou Srbije investirano je u stanove. U ovu vrstu nepokretnosti uloženo je 889,5 miliona evra, što predstavlja 57 odsto udela u ukupnom ulaganju u nepokretnosti.

Iz kredita su najčešće plaćeni stanovi, a udeo njihovog plaćanja u prvom kvartalu 2022. godine iznosi 28 procenata.

U najvećim gradovima u Srbiji stanovi su, iz kreditnih sredstava, najviše plaćani u Nišu (40 odsto), zatim u Novom Sadu (33 odsto), Beogradu (31 odsto) i Kragujevcu (25 odsto), navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda.Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Premijerno predstavljeni novi BMW Serije 7 i potpuno električni BMW i7

Rukometašice Srbije plasirale se na Evropsko prvenstvo