in , ,

Stoička borba mlade majke i deteta sa hendikepom – “I nakon neljudskih uvreda i komentara verujem u dobro”

“MALI RETARD NE TREBA DA ŽIVI!” Anonimna osoba brutalno VREĐALA dete ometeno u razvoju

Foto: Pixabay ilustracija

Majka (Anica Obradović) dečaka Davida od sedam godina iznenada je dobila jezive poruke na instagram profilu; kako treba da sahrani sina zato što je drugačiji, a ne da se raduje svakom njegovom napretku i osmehu.

Moderna “majka hrabrost” koja na svom profilu postavlja fotografije porodične svakodnevice kojima pokazuje napredak svog najmilijeg, a istovremeno motiviše i druge koji se nalaze u sličnoj situaciji. Takođe ovom aktivnošću na društvenoj mreži trudi se da podigne svest kod ljudi kada je u pitanju rad sa decom koja zahtevaju veću pažnju i nadzor. Ipak nakon svih lepih podviga, trenutaka sreće i napretka, iznenada je dobila gnusne komentare – da “njeno dete nije za život” i da je “bolje da dete sahrani”!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anica Obradović (@my.angel.david)

Osoba koja se krije iza profila bez fotografije, a piše u ženskom rodu ovoj majci je napisala:

– Mali retard, takva deca nisu za život. A što je mali retard smešan kad hoda. Na to je majka samo zbunjeno odgovorila: – Molim? A onda je dobila salvu uvreda:

– Moli boga za pamet i taj tvoj mali retard. Šta si bolesnom detetu napravila Instagram da bi ga narod sažaljevao, a takva deca nisu ni život.

Kada je upitala: “Odakle tebi pravo da vređaš, ničim izazvana, jedno malo i nedužno biće”, navodno ženska osoba napisala je: “Od*ebi, idi dete sahrani”.

Inače, dečak, kako je majka u opisu bloga napisala, boluje od Angelmanovog sindroma, genetskog poremećaja koji uzrokuje teškoće u razvoju i neurološke probleme, kao i spina-bifide, urođenog deformiteta kičmenog stuba i kičmene moždine, a ima i epileptične napade. Da je ono što je ova “majka hrabrost” doživela sramno i za svaku osudu, potvrdili su mnogi koji su se javili sa porukama podrške i naravno osudama ovakvog ponašanja.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anica Obradović (@my.angel.david)

Kako je za portal bguzivo.rs potvrdila Anica hrabra žena i majka, jeste da se nije potresla negativnih komentara, već inteziteta izliva zlih i opasnih reči koje dolaze od strane profila u ženskom rodu.

Kako dodaje, nikako joj nije poljuljana vera u dobro i ljude, jer je svesna mnogobrojnosti divnih osoba, osoba koje pomažu i šalju poruke podrške. Govori da je izuzetno teško kada se nešto ovako dogodi jer, ipak nismo svi isti, a ova situacija nažalost se može desiti bilo kome u sličnoj borbi. – Nekoga može pogoditi jače ili dotući, a zapravo ne bi trebalo mnogo da se osvrćemo na zle i već očigledno nesrećne ljude. 

Poručuje da je zahvalna svima na lepim porukama. Na mnoge od njih i ne može da stigne da odgovori, ali ono što je najviše usrećuje; nju, njeno dete i celu porodicu jeste svest da nas isključivo ujedinjuju dobra dela i ljubav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anica Obradović (@my.angel.david)

 

**uz dozvolu Anice Obradović.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

3.7k Points
Upvote Downvote

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Atelje 212 premijerom predstave “Drama o kraju sveta” 23. juna otvara Bitef

Srušio se zid visok 3,5 metra u centru Beograda: Oblak prašine zagušio deo Slavije