in ,

“Svemirske kućice” stižu u Srbiju – Prvi u ovom delu Evrope imaćemo hajtek spejs kapsule za život, kampove, kancelarije… (FOTO)

(Foto: Cabin House Belgrade)

Takozvane “svemirske” kapsule – kućice već su hit u svetu, a sada konačno stižu i na naše tržište.

Kompanija Cabin House Belgrade postala je uvoznik za Space houses kineskog proizvođača za Jugoistočnu Evropu.

Reč o prefabrikovanim (montažnim) hajt-tek kućicama koje se proizvode u fabrici u kineskom gradu Fošan, a mogu se koristiti za život, kampovanje, kancelarije…

Kućice koje izgledaju kao mali svemirski brodovi imaju pocinkovani čelični okvir i nemaju temelj, već se postavljaju na metalne temeljne stope. Dolaze potpuno opremljene smart home sistemom, imaju podno grejanje, zavese na dugme, kuhinju, kupatilo, dnevnu i spavaću sobu, krovni prozor… i mogu da se instaliraju bilo gde.

– Prvi model nam iz Kine stiže u decembru. Reč je o modelu Z7, brenda Zcamp, dimenzija 11,5×3,2×32 metra. Za sada smo naručili taj jedan model, a za ostale modele makete, pa ćemo videti kao će ići, da li smo zadovoljni i da li ćemo nastaviti saradnju sa kineskim partnerom – kaže za eKapiju vlasnik firme Cabin House Belgrade, Aleksandar Zubac.

 

On ističe da je interesovanje za spejs kućice u Srbiji već ogromno, jer je u pitanju novitet na našem tržištu.

– To je prvi tip takvih kućica ne samo kod nas, već i u ovom delu Evrope. Ima mnogo zainteresovanih, više od 1.000 upita smo dobili otkad smo najavili uvoz – navodi Zubac, koji ipak očekuje da u prvoj godini bude prodato desetak.

Razlog bi, pre svega, mogla da bude cena.

– Cena kućice biće 80.000 EUR, sa montažom. Te kuće u Kini koštaju od 35-40.000 USD, ali se cena udvostručuje zbog troškova dopremanja, carine i PDV-a, koji iznesu više od 15.000 EUR – navodi naš sagovornik.

Zubac otkriva da i da Cabin House Belgrade, koji se bavi montažnom gradnjom i inovativnom brodogradnjom, planira da jednu spejs kućicu stavi na katamaransko korito i tako napravi jedan zanimljiv proizvod koji nigde u svetu nije viđen.

Na ovaj način za mnogo manje novca dobijate luksuznu jahtu, a očekujemo da projekat bude gotov u januaru – ističe Zubac koji navodi i da je njegova firma napravila i prvi pokretni bazen u svetu.

Sagovornik eKapije otkriva da će spejs kućica i makete moći da se vide u šou rumu kompanije u Progaru, a najavljuje i da planira da ih plasira i u zemlje regiona i ovog dela Evrope.

– Uvozimo ih preko Hrvatske i odatle nam je zgodno da ih isporučimo bilo gde u regionu, bivšim republikama i šire – zaključuje Zubac.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Muškarac čistio pištolj pa upucao sam sebe, na vreme se dovezao u Urgentni

Teška nesreća na Konjarniku: Motociklista prevezen na VMA (FOTO)