in , ,

ŽANDARMERCI ODBILI DA OBEZBEĐUJU EUROPRIDE: 40 pripadnika otkazalo poslušnost

Pripadnici žandarmerije Srbije, njih četrdesetak, odbili su da obezbeđuju ovogodišnji Europride (gej manifestacija) koji se ove godine održava u Beogradu od 12. do 18.septembra.

Na ovogodišnjem Europride-u se očekuje oko 100000 učesnika i Beograd će biti centar Evrope LGBTI+ populacije. Podršku pripadnicima žandarmerije dali i vojni veterani iz pokreta “Nema nazad, iza je Srbija”.

Pritisak na neposlušne pripadnike žandarmerije je veoma veliki pa po informacijama koje kruže, neki od njih dobijaju premeštaje posle 20.godina službe. To je na svom fb. profilu napisao Zdravko Rajević.

Kako prenosi portal Dnevnik juga, na adresu redakcije je stiglo saopštenje pokreta vojnih veterana “Nema nazad, iza je Srbija” u kome daju podršku “neposlušnim” pripadnicima žandarmerije:

“Pozivamo sva boračka udruženja, pripadnike Vojske, vojne veterane i patriote da se pobune protiv sankcija usmerenih ka 40 pripadnika Žandarmerije, koji su odbili da obezbeđuju predstojeću Paradu ponosa u Beogradu. Mi ne smatramo da su bilo kome ugrožena prava i gej osobe mogu da se reklamiraju u svojim kućama i svojim državama, a ne na ulicama Srbije”Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Da li ste znali: Pozorište u Koventriju nosi ime našeg glavnog grada!

Podignuta optužnica protiv Miroljuba Petrovića: Tereti se za ova krivična dela