in ,

Zvezda serije „Moj rođak sa sela“ postao iskušenik u Hilandaru: Odlučio da promeni svoj život na poseban način

Lazar Dubovac Foto: Printscreen Instagram/lazardubovac

Lazar Dubovac, koji je postao popularan nakon što je igrao lik Mališe u seriji “Moj rođak se sela”, odlučio je da napusti glumu i da se zamonaši.

Glumac već nekoliko meseci živi na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, što su potvrdile i njegove kolege, kako piše „Kurir“.

„Hteli smo Lazara da angažujemo u novoj seriji, ali smo čuli da je napustio Srbiju. Čuli smo da je na Hilandaru i da želi da se zamonaši“, ispričao je jedan od producenata koji je sa njim sarađivao za pomenuti portal.

Iskušenik je termin koji se u religiji koristi da se opiše osoba koja se sprema da se zamonaši i koja se nalazi u nekoj vrsti provere da li je sposobna za monaški život. Pripreme za monaštvo mogu da traju i nekoliko godina nakon čega sledi svečani čin, kada će Lazar dobiti i novo ime.

Odluka glumca nije neočekivana jer on već više od deset godina odlazi na Hilandar.

Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao na Svetoj Gori.

„Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju“, otkrio je Lazar tada.

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Policija

Muškarac upao u kladionicu, mlatio pištoljem i pretio radnici pred punim lokalom

Čovek se nepropisno parkirao, a onda su ga komšije “počastile”