in ,

Groblje kućnih ljubimaca: Ovako će se sahranjivati u Beogradu kuce, mace i druge životinje, čak i golubovi

(FOTO)

Foto: Pixabay

Groblje kućnih ljubimaca uskoro će biti otvoreno, a ovo su neka od pravila koja će, po gradskoj Odluci o sahranjivanju životinja važiti na njemu – verski obredi, paljenje sveća i ostavljanje hrane biće zabranjeni.

Za vlasnike će na raspolaganju biti grobno mesto, a postojaće i mogućnost kremiranja. Krematorijum će se, prema ranijim najavama predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića, nalaziti na Lešću.

Pored 839 grobnih mesta koja se nalaze na samom groblju, korisnicima usluga će biti dostupno još 730 u obližnoj šumi. Pored ovoga, postojaće “vrt sećanja” i mesto za zajedničko sahranjivanje. Sve usluge i uređivanje groblja vršiće JKP “Pogrebne usluge”.

Naravno, vlasnici koji se budu opredelili za opciju da svoje ljubimce sahrane na groblju plaćaće troškove sahranjivanja, transporta i održavanja grobnog mesta. Na placu će biti strogo zabranjeno ostavljanje hrane, vršenje verskih obreda i paljenje sveća, a lica koja naprave prestup će plaćati kazne koje je propisane Odlukom.

Vlasnici uginulih ljubimaca će moći da zakupe grobno mesto na određeno vreme, koje će moći da produže nakon isteka prvobitnog roka.

U jedno grobno mesto moći će da bude sahranjen veći broj životinja, zavisno od njihove veličine i proteklog vremena od prethodnog pokopa.

Podizanje nadgrobnih spomenika biće moguće, ali u skladu sa odlukom nadležnih organa koji nalažu da će maksimalna visina biti 60 centimetara.

Vlasnici će na groblju moći da sahrane životinje koje su evidentirane i obeležene na teritoriji grada Beograda. To su: Psi, mačke, golubovi, egzotične i divlje životinje, ukrasna živina, pa čak i golubovi! Preduzeće “Pogrebne usluge” je dužno da vodi evidenciju parcela i grobnih mesta sa imenima korisnika usluge, podacima o sahranjenim kućnim ljubimcima i datumom sahrane.

Od aprila do septembra, groblje će raditi između 7 i 19 časova, dok će u periodu od oktobra do kraja marta raditi sat vremena kraće.
 

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Policija

Dečak povređen u sudaru auta i kvada: Stravična nezgoda u beogradskom naselju

ČETIRI BEBE U BEOGRADU PREMINULE OD VELIKOG KAŠLjA; Jedno dete na respiratoru