in ,

Slava Beograda i Tradicionalna Spasovdanska litija; početak od 19 časova

Velika Spasovdanska litija u Beogradu održaće se 25. maj od 19 časova.

Ovogodišnja slava prestonog Beograda, Vaznenjenje Gospodnje, i tradicionalna Spasovdanska litija zbog stradanja i gubitka života naših mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac, zbog bola i tuge vascelog naroda za nevino postradalima biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima!

Na čelu litije, koja će gradskim ulicama od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama krenuti 25. maja u 19.00 časova, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja, koji će izuzetno, radi utehe vernog naroda u ovim teškim danima i radi duhovnog okrepljenja, biti donet iz manastira Lelić kod Valjeva, saopštili su iz Srpske pravoslavne crkve.

Prethodnog dana, 24. maja 2023. godine, svete mošti vladike Nikolaja biće prenete u valjevski Saborni hram, odakle će posle molebna svečano u pratnji Preosvećenog Episkopa valjevskog g. Isihija krenuti ka Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, gde će biti dočekane u večernjim časovima pred praznično bdenije.

U Vaznesenjskom hramu mošti će biti i na sam dan praznika da bi u večernjim časovima u svečanoj Spasovdanskoj litiji bile prenete do hrama Svetog Save, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiti moleban i besedom se obratiti okupljenom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima!

Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je ubio devet osoba u školi „Vladislav Ribnikar“

7 Eleven

Jedan od najvećih svetskih trgovaca se širi u Evropi – stiže li i kod nas?