in ,

Aleksandar Vučić: Vidovdan je naša golgota i naše vasrksenje

Foto: © ATA Images

Na Vidovdan su naši preci na Kosovu polju branili civilizaciju i kulturu, iskonske, danas bi rekli evropske, a svakako srpske vrednosti, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je Vidovdan i naša golgota, i vasrksnuće, moralno i duhovno.

Na svečanosti, na kojoj je uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnima, predsednik je poručio da već vekovima svakog 28. juna odgovaramo na ista pitanja – da li slavimo pobedu ili poraz, junaštvo ili uzaludnu zrtvu, izdaju ili jedini mogući izbor.

“Od generacije do generacije, od politike do politike, odgovori se menjaju, međusobno se potiru, čine kakofoniju simbola i smisla različitih verzija istorije, zaboravljajući da istorija može da bude samo jedna”, rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Japana, odlikovan je bivši premijer Japana Šinzo Abe.

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovani su akademik Vasilije Krestić za naročite zasluge za Srbiju i njene građane u javnim i kulturnim delatnostima, posebno u oblasti istorijskih nauka, zatim akademik Svetislav Božić za naročite zasluge za Srbiju i njene građane i postignute rezultate u oblasti muzičke umetnosti.Vaše mišljenje je Pozitivno / Negativno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

TRAGEDIJA U BOLJEVCIMA: Žena se obesila o splav

Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Vimbldona